Algemene informatie

Samenwerking Verantwoord zonnen

Wij zijn aangesloten bij SVZ (Samenwerking Verantwoord Zonnen).
Deze branchevereniging staat garant voor kwaliteit en veiligheid op het gebied van zonnen onder een zonnebank. Hierdoor blijven wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zodat u bij ons op een verantwoorde en hygiënische manier kunt zonnen!

Hoeveel zonlicht komt er uit zonneapparatuur?
De professionele zonneapparatuur die wij aanbieden, voldoen aan de nieuwste Europese norm, veiligheidsnorm voor zonnebanken om de veiligheid van de consument te waarborgen. De norm houdt in dat er uit zonnebanken niet meer ultraviolet licht mag komen dan men krijgt op een mooie zomerdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur aan de Middellandse Zee. Technisch kan dit in heel precieze waarden worden uitgedrukt, maar deze duidelijke vergelijking maakt dat consumenten de zonkracht beter kunnen voorstellen. Net als in de buitenzon, moet u ook binnen verantwoord omgaan met de zon. Daarom altijd het advies om bij een professionele SVZ-studio te genieten van een zonnesessie. Waarbij de kracht van het licht en de duur van de sessie precies aansluiten op uw huidtype. Het geeft u een mooi bruin resultaat, zonder te verbranden!
(Bron: SVZinfo)

Europese richtlijnen voor zonnebanken.
Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij houden ons daarom ook aan de Europese richtlijnen voor zonnebanken. Dit houdt in dat al onze zonnebanken een 0,3 norm hebben. Dit betekent dat er niet meer UV-straling vrij komt dan is toegestaan.
Nog steeds is het erg belangrijk om met mate te zonnen! Gemiddeld zonnen mensen zo’n 15x per jaar. En je zont ook nog eens gedoseerd, iets waar je in de buitenzon niet onder controle hebt.

Vitamine D.
Wist u dat ongeveer 40% van alle nederlanders een te kort heeft aan Vitamine D?
Met name in de koudere maanden is er te weinig zon in Nederland, om daar je portie Vitamine D uit te halen. In de zomermaanden neemt je lichaam veel meer Vitamine D op, maar dit is niet voldoende om te kunnen ‘overwinteren.’

Door UV-B straling in zonlicht, maakt je lichaam deze stof aan. Dit is goed voor het Calcium in het bloed en helpt het bij sterkere botten en gezondere organen. In combinatie met gezond eten, is de zonnebank een heerlijke vervanging voor de buitenzon. Tanning Kampen biedt deze mogelijkheid!

Procedure van het toelaten van klanten tegen sluitingstijd.

30 minuten voor sluitingstijd: Laatste zon-ronde. Na deze laatste ronde kunt u alleen nog naar binnen om een vraag te stellen of om een cadeaubon/cosmeticaproduct te kopen of te bestellen.
– Er wordt rekening gehouden met 5 minuten uitkleedtijd en 5 minuten aankleedtijd.

Let op:
Bovenstaande geldt alleen indien de gewenste zonnebank nog vrij is.