Meest gestelde vragen:

  • Minimale leeftijd en waarom?

    Nog geen 18 jaar? Dan helaas nog even niet zonnen. Deze regel is een tijdje terug vastgesteld, door huidspecialisten. Je huid is tot je 18e levensjaar nog vol in ontwikkeling en daarom beter voor jonge mensen om nog niet teveel met zonlicht in aanraking te komen. Dit geldt zowel voor binnen als buiten! Huidschade door bijvoorbeeld verbranding vergroot het risico op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd.

  • Zonnen is toch slecht?

    Zoals met eigenlijk alles: 'met mate.' Als je 20 minuten per zonsessie en niet meer dan 1 keer per week (tenzij je een kuurtje pakt) onder 1 van onze zonnebanken gaat, is dit juist erg goed voor lichaam en geest. Je lichaam krijgt o.a. meer vitamine D binnen, waardoor je er gezonder en stralender uitziet. Vanzelfsprekend zit je dan ook lekkerder in je vel.

  • Mag je zonnen tijdens de zwangerschap?

    Yes! Doordat de straling van de lampen alleen in de huid komt, bereikt de straling je baby niet. Er zijn echter wel andere redenen om over na te denken, voordat u onder de zonnebank springt. Een ongeboren baby kan wel licht en warmte waarnemen, dus een handdoek over je buik en niet te lang zonnen is verstandig. En door de hormonen die door je lijf gieren tijdens een zwangerschap, kun je last krijgen van een zwangerschapsmasker: onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht. Dit is uiteraard niet schadelijk, maar het wordt wel als vervelend ervaren. Houdt er ook rekening mee dat je hier wel een paar jaar last van kan houden. In sommige gevallen zelfs blijvend.

  • Mag je douchen na het zonnen?

    Als je een zonnecosmetica met 'bronzers' gebruikt, is het wel verstandig om even een paar uur te wachten. De werking blijft nog even doorgaan na het zonnen, wat net even die extra teint geeft. Maar verder kun je gewoon lekker douchen, omdat de creme in de huid trekt en er niet op blijft liggen. Voor meer advies kunt u terecht bij onze zonneconsulentes.

  • Hoe vaak mag je zonnen?

    SVZ houdt een maximum aan van 40 keer per jaar. Een mooie en duidelijke vergelijking: 12 keer onder een zonnebank, staat gelijk aan 1 middag zonnen aan de Middellandse zee tussen 12.00 uur en 15.00 uur.

  • Kan ik onder de zonnebank dezelfde crème gebruiken als voor de buitenzon?

    Nee. In een gewone zonnebrandcreme zit een beschermingsfactor die er voor zorgt dat je niet verbrandt. Dit heb je onder een zonnebank niet nodig, omdat je n.a.v. deskundig advies de juiste hoeveelheid zonlicht binnenkrijgt. En je krijgt hoogstwaarschijnlijk niet het gewenste bruiningsresultaat na het gebruik van deze cremes. Ook beschadigen deze cremes onze zonnebanken. Bij het zien van gewone zonnebrandcreme, zullen wij dit ook netjes aangeven.

  • Tatoeages en zonnen

    Als je een tatoeage hebt, is er een mogelijkheid dat deze lichter wordt na verloop van tijd. Gelukkig heeft Devoted Creations cremes ontwikkelt die de kleur van je tattoo in stand houden tijdens het zonnen. Onze zonneconsulentes kunnen u precies vertellen welke cremes geschikt zijn voor tattoeages.

  • Witte plekjes op je huid.

    Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zitten de plekken onder de schouderbladen of net boven de billen? Dan zijn het waarschijnlijk drukpunten van het zonnen op de zonnebank. Dit komt doordat de doorbloeding dan wat minder is. Door om de paar minuten een andere houding aan te nemen, kun je deze witte plekken verminderen. Het kunnen ook onschuldige pigmentvlekken zijn. Daar kun je helaas weinig tegen doen.